icon

Erbaa Mis Yaprak En Seçkin Bağlardan Sofralarınıza

Tescilli Erbaa Narince Bağ Yaprağı

+90 545 535 71 61

Kelkit Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi Sahil Sk. No:2 Erbaa/Tokat

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Malzemeler;

  • 1 Kg Erbaa Mis  Yaprağı
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Orta Boy Soğan
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1’er Tatlı Kaşığı Nane, Pulbiber, Karabiber
  • 5-6 Dal Maydanoz

Yapılışı;

Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan
sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin.

Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.

Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin.

Baklalı Dolma Tarifi

Malzemeler;

  • 1 Kilo Erbaa Mis Yaprağı
  • 750 Gr. Kemikli Et
  • 2 Su Bardağı Kuru Bakla
  • 2 Su Bardağı Kırık Yarma
  • 2 Yemek K. Domates Salçası
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Çay K. Tuz
  • 2 Çay K. Pul Biber
  • 1 Yemek K. Tereyağ
  • 5 Yemek K. Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı Su

Yapılışı;

Baklalar biraz ılık suda bekletilir,
Iç malzemelerin hepsi karıştırma kabına alınır üzerini geçmeyecek kadar su ile karıştırılır, bu baklaların yumuşamasını sağlayacak.

Tencerenin altına kemikli etler dizilir, Yaprakların parlak kısımları dışarda kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı iç koyulup iki tarafından kapatılıp sarılır, Sarmalar bitince su eklenip tereyağ parçaları koyulur (su üzerini geçmeyecek ama gözükecek) kısık ateşte pişirilir.